Csokis piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Joghurtkrém:
- 2 pohár joghurt
- 15 dkg málna
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1 dl tejszínhab
Gyümölcsréteg:
- málna
- 1 kis tasakos tortazselépor
Máz:
- 1 dl tejszínhab
Csokis piskótát készítek a hozzávalókból (24 × 32 cm-es tepsiben sütöttem). A kihűlt piskótából hosszában levágok egy csíkot, ami majd az őzgerincformát befedi. A megmaradt, szélesebb tésztacsíkot beleterítem egy folpackkal bélelt őzgerincformába, ebbe a mederbe öntöm a joghurtkrémet. Ehhez a zselatint feloldom 1 dl vízben, majd ha langyosra hűlt, hozzákeverem a joghurt, a porcukor, 1 dl tejszínhab és 15 dkg málna keverékéhez. Hűtőbe teszem dermedni. Ezalatt elkészítem a tortazselét az előírás szerint. Amíg picit hűl, a hűtőből kivett sütin a krém tetejét kirakom málnával, majd apránként ráöntöm a tortazselét. Ha picit dermed, a félretett piskótacsíkkal befedem. A hűtőben dermesztem néhány órát, ezután tálra borítom, és a felszínét bevonom 1 dl tejszínhabbal. Ha nincs itthon tejszínem, habporral is szoktam készíteni.
Makai Józsefné Éva receptje.