Tészta:
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 3-4 dl langyos tej
- 3 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 8-8 evőkanál darált mák és porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30 × 40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgájával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!