- házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
- 3 dl tej
- 40 dkg mák
- 25 dkg porcukor
- 40 dkg alma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 citrom héja
- 8 dkg mazsola
- 4 dkg vaj
A tejet 15 dkg cukorral felforraljuk, majd belefőzzük a megdarált mákot. Méz sűrűségűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a mazsolát. Kevés reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd lehűtjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kevés cukorral meghintjük. Félórányi állás után levét kinyomkodjuk. Az olvasztott vajjal meglocsolt és zsemlemorzsával behintett réteslapra egy csíkban felkenjük a máktölteléket, tetején elosztjuk a reszelt almát. Cukorral meghintjük, és feltekerve megsütjük.