Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
- 10 g sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 1 dl tejszín
- 15 dkg kristálycukor
- 2 alma reszelve
- 2 tojásfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy vajazott, lisztezett piteformába nyomkodjuk. Én nem nyújtottam ki, hanem kézzel nyomkodtam bele.
A töltelékhez a tejszínt lassú tűzön felmelegítjük, nem kell felforralni. A tűzről levéve belekeverjük a darált mákot, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt almát, a citromhéját, a zsemlemorzsát és a keményre felvert tojásfehérjét.
Az így elkészült tölteléket a formában lévő tésztára simítjuk, majd előmelegített sütőben 40 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!