A tésztához kétszer:
- 2 dl víz
- 12,5 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
A töltelékhez:
- 2 csomag Aranka mogyorós krémpor
- 6 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csomag zselatin
- 5 dl habtejszín
A tetejére:
- tortabevonó csokoládé
Képviselőfánk tésztáját készítettem el kétszer: 2 dl vizet felforraltam 12,5 dkg zsírral, majd belekevertem 20 dkg lisztet. A tűzről levéve még forrón, egyenként gépi habverővel belekevert 5 egész tojást. Az így elkészült tésztát tepsibe simítottam és megsütöttem. A másik lapot ugyanígy készítettem.
A krémhez az Aranka krémporokat a tejjel habosra kevertem, majd 1 dl vízben felfőztem egy egész zacskó zselatint, és kissé kihűtve a krémhez kevertem.
Az alsó lapot megkentem a krémmel, majd fél liter tejszínnel bevontam. Ráhelyeztem a másik lapot, és tortabevonóval kidíszítettem a tetejét.
Molnár Andrea receptje.