Tészta:
- 8 tojás fehérje
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
Krém:
- 8 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 1/2 l Hulala tejszín
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.
A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük és ha már csak langyos, hozzákeverjük a margarinhoz. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a piskótára.
A tejszínt jó keményre verjük és a krémre simítjuk.
Pethes Judit receptje.