- 40 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 70 dkg túró
- 4 tojás
- 5 dl tej
- vanília
- mazsola
- barackbefőtt
- kb. 5 dkg vaj a kenéshez
Egy magas peremű tepsit kivajazunk jó vastagon. A réteslisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felét egyenletesen beleszórjuk egy 30 x 40 cm-es tepsibe, és elsimítjuk. A túrót is rászórjuk, aztán a mazsolát, erre jön a rétesliszt másik fele, és ezt is elsimítjuk. A barackbefőttet vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a tetejét. Egy keverőtálban a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, majd ráöntjük a süti tetejére. Villával megszurkáljuk, és félórát pihentetjük, miközben többször megszurkáljuk, hogy a folyadék közzé folyjon. Közepesen meleg sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna lesz.
Aki ki akarja próbálni, annak sok sikert kívánok! Ha kérdésetek van, szívesen válaszolok. Sok sikert!
Fülöp Lászlóné receptje.