- 50 dkg liszt
- 40 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- 12,5 dkg (fél csomag) margarin
- 4 tojás
- 6 dl tej
- 1 kisebb csomag fagyasztott meggy vagy befőtt (kb. 40 dkg)
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban. A gáztepsit vastagon kikenem margarinnal, majd az összekevert porneműek felét beleszórom. Belemorzsolom a túrót, majd beleszórom a meggyet. Rászórom a száraz keverék másik felét, és rádarabolom a maradék margarint. A 4 tojást kikeverem a tejjel, majd ráöntöm a tetejére. Kicsit hagyom állni. 180°C-on kb. 30 percig sütöm, amíg szép halványpiros lesz.
Lehet, hogy sokan ismerik, de hátha van még aki nem. Nagyon gyorsan elkészül. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Pomázi Sándorné Edit receptje.