A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 csapott teáskanál só
- 7 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál tejföl
A tetejére:
- 1/2 felvert tojás
- 3 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtottam. A tetejét megkentem a felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal, majd a 180°C-ra előmelegített sütőbe toltam és kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom, élesztő nélküli pogácsa. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!