Piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Málnakrém:
- 1 l málnaízű joghurt
- 500 ml habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- 20 g étkezési zselatin
Tetejére:
- 25 db piskótatallér
- 2 csomag színtelen tortazselépor
- 1 csomag piros tortazselépor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A sárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Kanalanként óvatosan beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet. Sütőpapírral bélelt 30×30 cm-es tepsiben 175 °C-on, tűpróbáig sütjük. Kihűtjük. Az étkezési zselatinra 0,5 dl vizet öntünk, félretesszük. A joghurtot összekeverjük a porcukorral. A habtejszínt felverjük, több részletben óvatosan a joghurthoz keverjük. A félretett zselatint mikróban felmelegítjük, ha langyosra hűlt hozzáadunk 2-3 evőkanál joghurtot, egyneművé kavarjuk, majd a többi joghurtos krémhez kavarjuk. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin „meghúzzon” egy kicsit, majd a piskótán elsimítjuk.A tetejére sorakoztatjuk a piskótatallérokat. A tortazselé-porokat összekeverjük, előírás szerint elkészítjük és a tallérokat bevonjuk vele.Legalább 6 órára hűtőbe dermesztjük.
Gál Hedvig receptje.