- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1-1 mokkáskanál cukor és só
- 10 dkg margarin
- 1 dl fehérbor
- 2 tojássárgája
- fél mokkáskanál őrölt bors
- 20 dkg darált libatepertő
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a bort és az olvasztott margarint, a sót, a borsot, a tepertő felét, és jól összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, megkenjük a maradék tepertővel, és összehajtjuk. Ezt még 2-3-szor megismételjük, végül kinyújtjuk, éles késsel bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Kizsírozott tepsibe, egymáshoz nem túl közel rakjuk, és pihentetjük. A pogácsák tetejét felvert tojással bekenjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük.