Hozzávalók:
- 10 dkg levendula virág
- 2 citrom
- 4 ág citromfű
- 4 ág menta
- 1, 5 kg cukor
- 2 l víz
A lemorzsolt levendula virágot, a citromfüvet, és a mentát egy fazékba tesszük, és ráöntjük szirupot, amelyet 0,5 l vízből és 50 dkg cukorból főzünk. Belekarikázunk 2 citromot és egy napig hideg helyen áztatjuk. Másnap hozzáöntünk 1,5 liter vizet és 1 kg cukrot, és ismét összeforraljuk. Ízesítjük a citromsavval, majd a főzetet átszűrjük és tisztára mosott üvegekbe töltjük. Száraz dunsztba hűtjük ki.
Csordás Gizella receptje. Látogassátok meg a Családi kondér, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!