Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 6 evőkanál hideg víz
- 1 evőkanál ecet
- egy csipet só
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingport
- 1 liter vízben
- 2 csomag vaníliás cukorral együtt sűrű krémmé főzünk
- 6 tojásfehérjét
- 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk
A habot hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük, és kész is.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 6 órán át pihentetjük, miközben háromszor hajtogatjuk. Pihentetés után 2 részre osztjuk. Mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220°C, légkeverés), közepes tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után rózsaszínűre sütjük. Az egyik lapot (ami a felső lesz) még a sütés előtt ajánlatos felkockázni, hogy később könnyebben lehessen szeletelni. Félretesszük, és hagyjuk a lapokat kihűlni.
Az elkészült krémet kicsit hagyjuk hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felkockázott felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk. A tetejét vaníliás porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.