Pizzát sütöttem, és a maradék tésztából készítettem egy kis lekváros kiflit. Mondanom sem kell, hogy jobban fogyott, mint a pizza! 😉
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 6-7 evőkanál étolaj
- 3 dkg élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 2,5 dl tej
A töltelékhez:
- sütésálló lekvár
A kenéshez:
- 1 tojás
Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez hozzáadjuk az étolajat és a megfuttatott élesztőt, majd addig keverjük, míg a tészta elválik a táltól. 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk fél centi vastagságúra és 10 cm-es kockákat vágunk belőle. Kiskanálnyi lekvárt teszünk minden kockára és kifli formára feltekerjük. Tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük tojással és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!