A tésztához:
- kb. 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
- 7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
- 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8 × 8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükbe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én most felét vegyes ízzel, másik felét barackízzel töltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd olvasztott margarinnal mindegyiket lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!