A tésztához:
- kb. 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- kakaópor
- porcukor
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és 5 részre osztjuk. Cipókat formálunk belőle, fél cm vastagra kisodorjuk, olajjal lekenjük, cukrozott kakaóval megszórjuk. Utána feltekerjük, mint a bejglit, kb. 4-5 cm-ként bevágjuk, de nem teljesen át, csak a 6. bevágásnál. Egy kicsit behajlítjuk, tojássárgával lekenjük. Mindegyik cipónál így járunk el, 10 db lesz belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!