- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- csipet cukor
- kevés tej a kelesztéshez
- tetszés szerinti feltét (bacon, sonka, sajt, hagymakarikák, stb.)
Az élesztőt morzsoljuk bele a csipet cukorral édesített langyos tejbe, ezután kelesztés következik. Gyúrjuk össze az összes többi hozzávalókat, majd adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, dolgozzuk jó alaposan ki, és kelesszük meg megint. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, majd mehet a tepsibe. A tetejét kenjük meg tejföllel, amit sózzunk meg, majd tegyünk rá felkockázott sonkát, bacont, reszelt sajtot, hagymakarikákat, ki mit szeret a legjobban. Mehet az előmelegített sütőbe, gázsütő esetén 4-5. fokozat, 30-35 perc alatt kész is.
Czine Zsuzsanna receptje.