Tészta:
- 7 tojás
- 12 dkg porcukor
- 4 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 25-25 dkg porcukor és margarin
- 1-1 csomag ananász- és málnaízű pudingpor
Díszítés:
- tortabevonó csokoládé vagy málnakrém
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a szódabikarbónát, és lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a felébe az ananász-, a másik felébe a málnaízű pudingport keverjük, hogy jó habos legyen. Az ananászkrémet egyenletesen elkenjük a piskóta belső felén, a málnakrémet középen egy csíkban felhalmozzuk, s a tésztát, mint egy könyvet, összehajtjuk. Tetejére olvasztott csoki vagy málnakrém kerül (ha krémet tettünk rá, szórjuk be kókuszreszelékkel).
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.