- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg vaj
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 csipet só
A csokit összetörjük, és egy lábasban, gőz felett a vajjal együtt felolvasztjuk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Összekeverjük a tojásokkal a cukrot és a csipet sót, majd hozzáadjuk a lisztet. Végül beledolgozzuk a csokis-vajas krémet. A tésztát egy 26 cm-es, kikent kapcsos tortaformába töltjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tortáról eltávolítjuk a kapcsos formát. Egy tálcára helyezzük, és hűlni hagyjuk. Csokireszelékkel díszíthetjük, tejszínhabbal tálaljuk.
Fontos! Közvetlenül sütés után a torta belsejében a csoki még csaknem teljesen folyós, de így is isteni finom. Ahogy hűl a tészta, úgy szilárdul meg a belseje, de még akkor sem teljesen! Akkor sikerült jól a bomba, ha belül krémes marad. A süti teteje sülés közben megrepedezik.
Boribonka receptje.