A töltelékhez:
- kb. 1 kg krumpli
- tej
- tejföl
- margarin
- só bors
- szerecsendió
A palacsinta a megszokott hozzávalókból készül. Alaptésztából megsütöm a palacsintákat. A krumplit meghámozom, feldarabolom, és sós vízben megfőzöm. Amikor puha, krumplinyomóval jó alaposan összenyomom és ízesítem. Az a lényeg, hogy jó ízes legyen, tehát több borsot, szerecsendiót teszek bele. A palacsintát jó alaposan megtöltöm ezzel a krumplival, feltekerem, és jénaiba, vagy tepsibe szorosan egymás mellé teszem. A tetejét megkenem tejföllel, és megszórom füstölt reszelt sajttal. Sütőben addig kell sütni, míg a teteje szép piros nem lesz.
A töltelékbe a fentieken kívül lehet még tenni apróra vágott sült hagymát, vagy sonka darabokat, mert ezektől még finomabb. Akár főételként is lehet tálalni, elég elé egy egyszerű leves.
Dömötör Ágnes receptje.