- 15 dkg főtt burgonya
- 45 dkg liszt
- 26 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- só
A kenéshez:
- 2 tojás
A közepes nagyságú burgonyát jól megmossuk, majd a sütőbe téve megsütjük. Héját eltávolítjuk, és még melegen áttörjük. Amikor a burgonya langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a vajat, megsózzuk, és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, majd jól összegyúrjuk. Az így elkészített tésztát kb. 2 órát letakarva hideg helyre tesszük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, és a vajas tésztához hasonlóan háromszor hajtogatjuk, hajtogatás közben mindig 10-15 percig pihentetjük. A kinyújtott tésztát minden alkalommal a behajtás előtt felvert tojással megkenjük. A háromszori hajtogatás után megfelelő vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsákat szúrunk ki belőle. Tepsibe helyezzük, megkenjük tojással, és állni hagyjuk. Amikor a tojás megszáradt, másodszor is bekenjük, és mérsékelt hőfokú sütőbe tolva megsütjük.
Petra Lászlóné mondta
Szeretném megérdeklődni, hogy receptkönyvet lehet-e nyitni. A szives választ előre is köszönöm.
Web Cukrászda mondta
Nem, sajnos ez a rendszer arra nem alkalmas. De nagyon köszönöm az ötletet, hátha egyszer sikerül megvalósítani!
Üdvözlettel,
Szabókiné Jung Andrea