Tésztához:
- 16 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 1 tojássárgája
- 2 késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
- 4 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg cukor
- mazsola
- 2,5 evőkanál búzadara
- 50 dkg túró
- 5 tojásfehérje habbá verve
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, kinyújtjuk, és kikent, lisztezett őzgerincformába helyezzük úgy, hogy a tetejére is hagyjunk tésztát, hogy rá tudjuk hajtani. A töltelék alapanyagait is összekeverjük, beletöltjük a formába, a tetejére ráhajtjuk a tésztát, majd sütőbe téve 170-180°C-on készre sütjük.
Nagyon finom!
Szakács Krisztina receptje.