A tésztához:
- 18 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 2 db tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 csipet só
A túrókrémhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 6 púpozott evőkanál porcukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 1 csipet só
A vaníliakrémhez:
- 0.5 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 púpozott evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 evőkanál zselatin
A piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál finomliszt (finom)
A tésztához valókat összegyúrjuk.Egy 22 x 36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát.Papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk egy villával, és félig megsütjük. Erre simítjuk a túrókrémet, és készre sütjük.A túrókrémhez a túrót egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipetnyi sót, meg a tojások sárgáját. Ha darabos és száraz a túró, mixelőrúddal krémesíthetjük.A fehérjét felverjük habbá, és lazán a krémhez keverjük. A vanília krémhez a tej 2/3 részét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral.A maradék tejben elkeverjük a tojássárgájákat meg a vaníliás pudingport és sűrűre főzzük a tejben. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket és gyors mozdulatokkal a forró vaníliakrémbe keverjük. Az egész habos és nagyobb térfogatú lesz. A habbal együtt belekeverünk 2 evőkanál zselatint, amit előzőleg egy kevés vízben megáztattunk és a mikróban egy fél perc alatt feloldottunk. Ezt a krémet a túróra simítjuk. Készítünk egy piskótamasszát 2 tojásból, 2 evőkanál, cukorral és 2 evőkanál liszttel. (Felverjük a fehérjét a cukorral, és lazán beleforgatjuk a tojások sárgáját, meg a lisztet.) A piskótamasszát egy zacskóba tesszük, aminek a sarkát levágjuk, és egy tepsi nagyságú sütőpapírra nyomjuk, kacskaringós vagy tetszőleges alakzatban. A kisült, kihűlt lapot a túrókrém tetejére tesszük.
Mészáros Erika receptje.