12 db lesz ebből a mennyiségből, a méréshez használt csésze 2,5 dl-es.
Tészta:
- 2 tojás
- 1 csésze porcukor
- 1 csésze joghurt/kefir/tejföl
- 1,5 csésze liszt
- 0,5 csésze kókuszreszelék
- 1 teáskanál szódabikarbóna/sütőpor
- 8 dkg vaj (olvasztott)
- csipet só
- 0,1 dl tejszín/nálam kávétejszín
Töltelék:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 2 evőkanál cukor
- 3 dkg vaj
Krém a tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 3-4 evőkanál kókuszreszelék
- porcukor (ízlés szerint)
- a töltelék maradéka
Töltelékhez 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, vaníliát és a pudingport, majd a maradék tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk. A főzés végén a vajjal krémes állagot érünk el. Hűvös helyre félretesszük. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra, a muffin sütőformát kibéleljük papírkapszlikkal – vagy vajazzuk-lisztezzük.
A tészta elkészítéséhez egy tálra van szükségünk, amiben a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd a joghurtot és az olvasztott vajat is belekeverjük. A liszt-só-kókuszreszelék-szódabikarbóna keverékét a tojásos masszába elegyítjük.
Minden muffin kapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, erre következik 1-1 teáskanálnyi vaníliakrém, majd ismét a kókuszos tészta. Előmelegített forró sütőben, légkeverésen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütőből kivéve még forrón tejszínnel lekenjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk.
A muffin koronájaként a tejszínt habbá verjük és a megmaradt vaníliakrémet beleforgatjuk, valamint a kókuszreszeléket, és ha nem lenne elég édes, egy kis porcukrot is. Ebből a masszából a kihűlt muffinok tetejére kanalazunk egy keveset, amit kókusszal vagy fehér csokoládé reszelékkel szórhatunk.
Maga a tészta állaga puha/szaftos/omlós, másnapra sem szárad ki! Kötényeket felkötni, alkotásra fel! 😉
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.