A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 tejszínízű pudingpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál kakaópor
A piskótához a tojásokat a cukorral 8 percig elektromos keverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük. 180°C-ra előmelegített sütőben, 30 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Nedves konyharuhában feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, és a margarint, a kókuszreszeléket hozzákeverjük. Még meleg állapotban a tekercset megtöltjük, feltekerjük. A tejszínhabot felverjük, felébe kakaóport keverünk, és díszítjük. Csokidarabkákat is szórtam rá.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!