A tésztához:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél dl tej
- 1 dl étolaj
- csipet só
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
A tésztához a tojásokat a cukorral felverem, lassan hozzáadom az olajat, a tejet, a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 × 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 20-25 perc alatt megsütöm.
A krémhez a pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, majd egy kicsit hagyom hűlni. Ekkor belekeverem a porcukros margarint, és könnyű habos krémmé verem, valamint adok hozzá 8 dkg kókuszreszeléket is. Amikor a tészta meghűlt, kettévágom és a krém felét rákenem. A másik lapot ráhelyezem, és a tetejére ismét krém kerül, majd a maradék kókuszreszelék. A tejszínt habbá verem, és a szeleteket díszítem.
Domján Mária receptje.