A tésztához:
- 7 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál őrölt kávé
A tetejére:
- 5 dl habtejszín (Oké habmester)
A tésztához a tojásfehérjéket a porcukorral keményre verjük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 25 × 39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, és a tésztamasszánkat egyenletesen elsimítva beletesszük. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a vaníliás pudingporokat a liszttel, a tojássárgájával, a porcukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, majd a többi tejet hozzáadva sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Ezután a margarinnal és az őrölt kávéval habosra keverjük.
A kihűt kókuszos tésztára simítjuk a krémet. A habtejszínt felverjük keményre, és a krémre kenjük.
Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!