A tésztához:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 7 tojásfehérje
A krémhez:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- másfél csomag vaníliás pudingpor
- 7 tojássárgája
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a gázsütőt előmelegítjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Sütjük, de vigyázzunk, mert hamar megsül! A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a többi hozzávalóval együtt (a vaj kivételével) sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzött krémmel összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tejszínt keményre verjük, a krémre simítjuk és díszítésként kókuszreszelékkel megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!