- 2 dl tej
- fél csomag (2,5 dkg) élesztő
- 3 evőkanál cukor
- 13 dkg puha vaj vagy margarin
- 2 tojássárgája
- 40 dkg liszt (jó, ha a fele rétesliszt)
- 1 tojás a kenéshez
Töltelék:
- 2 tojásfehérje
- 5 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
Langyosítsuk meg a tejet, szórjuk bele a cukrot, majd ebben futtassuk fel az élesztőt. Közben kavarjuk habosra a vajat a tojássárgákkal. Adjuk hozzá a lisztet és az élesztőt, picike sót is. Alaposan gyúrjuk össze, takarjuk le, és meleg, huzatmentes helyen kelesszük a duplájára. Most bekapcsolhatjuk a sütőt, és elkészíthetjük a tölteléket. Verjük habbá a két tojásfehérjét, és ha már kemény, mérjük bele a cukrot is. Addig verjük a habot, amíg fényes nem lesz, végül jöhet a kókusz, de azt már csak óvatosan forgassuk bele. Vegyük elő a tésztát, vágjuk ketté és lisztezett deszkán először csak az egyiket nyújtsuk kerekre. Vágjuk nyolc cikkre, szélesebbik felükre halmozzunk egy keveset a töltelékből, és tekerjük föl. Kicsit hajlítsuk meg a végüket, hogy olyan kifliformájuk legyen. Tetejüket kenjük meg tojással, és húzzunk rájuk egy csíkot a töltelékből. Kb. 10-15 perc alatt kisül.