A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, téglalap alakúra sodorjuk. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük gőz felett, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Az így elkészült tölteléket a tésztalapra kenjük és feltekerjük, mint a bejglit. Ujjnyi vastagra felszeleteljük és 180°C-on megsütjük.
Kissé szétterült, de nagyon finom volt!
Vass Lászlóné készítette el Nyakó László Miklósné Judittól kapott recept alapján.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!