Tészta:
- 40 dkg liszt
- 18 dkg zsír
- 4 dkg cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 tojássárgája
- 1 dl tej
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi anyaggal közepes keménységűre jól kidolgozzuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, pihentetjük a tésztát.
Töltelék:
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 20 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét a porcukorral és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. (Készítettem már dióval is, úgy is nagyon finom!) A tésztát 4 részre osztjuk, téglalap alakúra sodorjuk (jó vékonyra), majd a töltelékkel megkenjük, ami előzőleg 4 részre osztottunk. Felcsavarjuk csigának, majd 1 cm széles darabokat vágunk. A tetejét lehet díszíteni színes szórócukorral vagy csokidarával. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
Már úgy is készítettem, hogy tettem a tésztájába kakaóport, és az is nagyon mutatós és finom, de ez csak egy ötlet.
Réti Andrásné Judit receptje.