A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 3-4 dkg élesztő
- tej
- 5-6 evőkanál cukor
Töltelékhez:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Az élesztőt kevés langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd 3 részre osztva pihentetjük a tésztát. A tojásfehérjét porcukorral gőz fölött habbá verjük, végül beleforgatjuk a kókuszt. A kissé megkelt tésztákat téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos krémmel és feltekerjük jó szorosan. Ujjnyi vastagságúra felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenként lerakjuk, és szép világosra sütjük.
Molnár Andrea receptje.