A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- 4 dl tej
A mártogatáshoz:
- kb. 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 12 evőkanál cukor
- 4-5 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A megforgatáshoz:
- kb. 15 dkg kókuszreszelék
Kisebb méretű, 20 × 36 cm-es tepsiben sütöttem. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet, és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony masszát kapunk.) Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és közepes hőfokon, kb. 160-170°C-on megsütjük.
Közben, amíg sül a tészta, elkészítjük a kakaós mázat. Lábosba feltesszük a tejet melegíteni. Beletesszük a tejbe a cukrot és a margarint. Addig melegítjük a tejet, míg a margarin és a cukor elolvad. Utána levesszük a tűz, és belekeverjük a kakaóport. Jól összekeverjük.
Ha megsült és langyosra hűlt a tészta, akkor egyforma kockákra felvágjuk (Attól függ, hogy ki mekkora nagyságú kockát szeretne). A felkockázott tésztát először belemártogatjuk a kakaós mázba, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Így járunk el az összes kockával (tésztával), míg el nem fogy. Egy szép nagy tálra, tálcára kirakjuk a már a mázba és a kókuszreszelékbe forgatott süteményeket, és akár azonnal fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.