A tésztához:
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál folyékony méz
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 2 dl tej
A mázhoz:
- 20 dkg margarin
- 6 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 6 evőkanál tej
- kókuszreszelék
A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük, majd a sütőport a liszttel elegyítjük és a kavart masszához adjuk. Végül tejjel hígítjuk. Vajazott, lisztezett tepsiben lassú tűznél megsütjük. Sütés után ha kihűlt kockákra vágjuk, csokimázba mártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk. A mázat a következőképpen elkészítjük: a margarint felolvasztjuk, majd még melegen hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a tejet.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!