A tésztához:
- 3 tojás
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl olaj
- 5 dkg darabolt csokoládé
- 10 dkg cukrozott és aszalt gyümölcs
- 2 dkg mazsola
- 5 dkg apróra vagdalt dió
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl étolaj
- cukrozott gyümölcsök
A tojásokat együtt felverem a cukorral, majd amikor már jó habos, lassan hozzáadom az olajat, a lisztes sütőport, végül a vagdalt gyümölcsdarabokat és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltöm és 170°C-on kb. 45 percig sütöm. Amikor kisült, kiborítom a formából, a papírt lehúzom róla és gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonom. Cukrozott gyümölcsökkel díszítem.
Domján Mária receptje.