Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7-8 db kivi
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál langyos víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtjuk és közepes tepsiben egyenként kisütjük. A kihűlt lapokat a következő krémmel töltjük meg: 4 kivit meghámozunk és összemixelünk, majd a tejbe beletesszük a liszttel együtt. Kis gázon besűrítjük és kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez. A megmaradt kiviket apró kockára vágjuk, és a krémbe forgatjuk. A lapokat a krémmel megtöltjük, a sütemény tetejére pedig cukormázat készítünk. Ehhez a porcukrot a vízzel kikeverjük, majd a felső lapra rákenjük.
Domján Mária receptje.