Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 7 db kivi kiturmixolva
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 db kivi apróra vagdalva
Máz:
- 3 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tejjel és a 7 db kiturmixolt kivivel sűrű péppé felfőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet. Az apróra vágott kividarabokat lazán beleforgatjuk, és a lapokat megtöltjük. A mázhoz a 3 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, és a tészta tetejére simítjuk. A tésztát másnap szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!