- 5 db kivi
- 4 dl rostos narancslé
- fél citrom leve
- 8 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 dl tejszín
- 10 dkg mirelit málna vagy meggybefőtt
A kiviket meghámozzuk, egyet nagyon vékonyra felkarikázunk, a többit villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a narancs- és citromlét, a cukor felét és a mézet. Jól összekeverjük. Kis tálkákra négyfelé elosztjuk, a maradék cukorral kemény habbá vert tejszínnel, és a felszeletelt kivivel díszítjük. Málnával vagy kimagozott meggybefőttel kínáljuk. Téli napokra igazi vitaminbomba, különösen magas a C-vitamin-tartalma.
Tipp:
A kivit ne hagyjuk sokáig állni, mert megkeseredik. A tejszínhabot csak közvetlenül a fogyasztás előtt tegyük bele.