- 60 dkg liszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 2/5 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 6 db virsli
- mustár
- reszelt sajt
- 1 tojás
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal és a sóval, majd a többi hozzávalóval pogácsatésztát gyúrunk. Elosztjuk 6 egyforma cipóra, és hagyjuk kelni. A virsliket hosszában félbe, majd keresztben 4 részre vágjuk, igy kapunk mindegyikből 8 darabot. A megkelt cipókat kör alakúra nyújtjuk, és felvágjuk 8-8 cikkre. Megkenjük mustárral, megtöltjük virslivel, és feltekerjük. Ezek után megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 180-190°C-on megsütjük.
Próbáljátok ki, mert nagyon finom!
László Zsófia receptje.