Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál kakaópor
- csipetnyi só
Krémhez:
- 7 dl tej
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból tepsi hátán két lapot sütünk, ez kb. 10 perc. Elkészítjük a krémet: a pudingporokat összekeverjük a liszttel, és a tejben felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt, majd hagyjuk kihűlni. A margarint jó habosra kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudingos masszával. A krémet a két mézes-kakaós lap közé töltjük, óvatosan megnyomkodjuk, hogy összeragadjon. 1 éjszakát állni hagyjuk.
A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert nagyon ragadós a tészta.
Tóth Lászlóné (Erzsike) receptje.