Tészta:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- csipet só
- 2 tojás
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kb. 1-2 evőkanák tejföl
Krém:
- 3 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 7 dl tej
- 2 dl tejföl
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két lapot sütünk belőle. A lapok nyújtásakor alaposan lisztezzük a deszkát, mert nagyon ragadós. Elkészítjük a krémet. A pudingporokat a liszttel a tejben felfőzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a két krémet összekeverjük, majd a két lap közé töltjük. Lenyomkodjuk, hogy összeragadjon.
Nem kell semmi a tetejére, tényleg olyan, mint a tejszelet. Sok lesz belőle, a mézes lapokkal ellentétben nagyon hamar visszapuhul. A család kedvence lesz!
Dala Hajnalka receptje.