Tészta:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- csipet só
- 10 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2,5 dl tej
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 dl habtejszín
- 2-3 dkg porcukor
- fél doboz mascarpone (250 g)
- 3 evőkanál cukor
- 2 lap zselatin
- 1 citrom leve
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- fél dl étolaj
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, a citrommal és a puha margarinnal keverőgép segítségével habosra kikeverem. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem. A sárga masszához hozzáadom a lisztes sütőport és a keményítőt, és végül beleforgatom a tojások felvert habját. 24 × 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és 170°C-on kb. 35-40 percig sütöm. Amikor kihűlt, két lappá vágom.
A krémhez 2 dl tejet a cukorral felforralok, a maradék tejjel a lisztet simára kikeverem és a forró tejhez adom. Besűrítem, majd kihűtöm. A lapzselatint hideg vízben beáztatom kb. 5 percig, és a tejes krémhez még melegen hozzákeverem. A krémet kihűtöm. A tejszínt habbá verem a porcukorral. A mascarponét a kihűlt krémmel elkeverem, a citrom levét hozzáadom, végül a tejszínt is belekeverem.
A tésztalapot megtöltöm, és befedem a másik lappal. A tetejét olvasztott csokival bevonom. Ehhez a csokoládét a margarinnal és az olajjal gőz felett felolvasztom.
Domján Mária receptje.