A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
A habhoz:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd három lapot nyújtunk belőle. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és végül a darált dióval is eldolgozzuk. Mindhárom lapot megkenjük a habbal, majd előmelegített sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük egyenként.
Ezalatt megfőzzük a tejben a pudingporokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, simára keverjük a porcukros margarinnal is. Ezzel a krémmel kenjük meg a habos tésztalapokat. Másnap szeleteljük. A képen kakaóporral megszórva és dióval díszítve tálaltam.
Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk a receptet.