Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejföl
Diós hab:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és még sütés előtt megkenjük mind 3 lapot a diós habbal. Ezután egyenként sütjük meg mindhármat tepsi hátán. A diós habhoz a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a darált diót beleforgatjuk. A krémhez a pudingport a tejjel és a porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapokat megtöltjük a krémmel, de a tetejére nem teszünk semmit, mert a diós habos lap önmagában is mutatós, és így az eredeti. Nagyon finom süti! Másnap szeletelhető.
Aki vastagabb krémmel szereti, készítheti másfél adag krémből.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!