Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- tejföl az összeállításhoz
A lapokra:
- 4 tojásfehérjéből
- 15 dkg cukorral kemény habot verünk
- darabos dió a megszóráshoz
Krém:
- 4 evőkanál lisztet
- 4 dl tejet
- 1 tojást simára keverünk, majd sűrű krémmé főzzük
- 25 dkg porcukrot
- 25 dkg margarint
- l csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, és egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. A habot rákenjük a tésztalapokra, darabos dióval megszórjuk, és úgy sütjük meg mind a 3 lapot. A habos-diós lapokat a krémmel megtöltjük. Másnapra puhul meg, és érnek össze az ízek.
Farkas Lászlóné (Saci) receptje.