A tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 23 dkg margarin
- 2 dl víz
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 1 pohár natúr joghurt
A túrótöltelékhez:
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál cukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom leve és reszelt héja
- fél csomag vaníliás pudingpor – ezeket összekeverem
A vízben a margarint felteszem melegedni, egyet forr és leveszem a tűzről. Ekkor hozzáadom a cukrot, majd elkeverem benne a citrom reszelt héját és levét. A szódabikarbónás lisztet is hozzáadom, elkeverem, majd a joghurtot és végül a tojásokat keverem bele. Sütőpapiros közepes tepsibe öntöm a felét, erre ráteszem az összekevert túrótölteléket, és erre pedig a maradék tésztát öntöm rá. 170°C-on megsütöm.
A tésztája lágy és puha lesz, nagyon finom sütemény!
Domján Mária receptje.