Tészta:
- 2 dl víz
- 10 dkg zsír
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
Krém:
- 3 tojás
- 6 dkg vaníliás pudingpor (vagy liszt + 1 csomag vaníliás cukor)
- 10 dkg cukor
- 3,5 dl tej
- tejszínhab
A tésztához 2 dl vizet felforralunk 10 dkg zsírral. Ha a zsír elolvadt benne, hozzáadunk 20 dkg lisztet és fakanállal addig kavarjuk, míg összeáll. A tűzről levéve még forrón adjunk hozzá 5 egész tojást, mindegyik tojással külön-külön jól keverjük el. A tésztát hűtőbe tesszük. Ezután nyomózsákba téve halmokat készítünk sütőpapíros tepsibe. Egyenletes, jó meleg sütőbe tegyük, és 10-15 percig ne nyissuk ki az ajtaját. Utána lassú, csendes tűznél süssük szép aranybarnára.
A krémez 3 tojássárgáját, 6 dkg pudingport és 10 dkg cukrot habosra keverünk, majd 3,5 dl tejjel felfőzzük. Még forrón beleforgatjuk a tojások felvert habját. Megtöltjük a fánkokat, és felvert tejszínhabot is tehetünk rá.
Molnár Andrea receptje.