A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étolaj
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- kevés cukor
- 1 mokkáskanál só
Az élesztőt kevés tejben, kis cukorral felfuttatjuk, majd kelt tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen pihentetve duplájára kelesztjük.
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés mazsola
- ízlés szerint cukor
A töltelékhez valókat kikeverjük. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra (úgy, mint a bejgliét). A teljes tésztát bekenjük a töltelékkel, feltekerjük, majd koszorú alakúra formáljuk. Bekenjük tojással és bevagdossuk, mintha szelnénk. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és ahogy sül, úgy nyílik ki, olyan lesz mint a rózsa.
Havasi Zsuzsa receptje.