Tészta:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 3-4 tojássárgája
- 2-2,5 dl tej
- 1 csipet só
A margarint a liszttel eldolgozzuk, az élesztőt a felfuttatjuk kevés tejben egy kis cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és lágy tésztát készítünk. Amíg a krémet elkészítjük, pihentetjük a tésztát.
Krém:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor – mindezt habosra keverjük.
A tésztát 2 részre osztjuk, téglalap alakúra kisodorjuk (kb. 35 x 25 cm). Fele krémet egyenletesen rákenjük, majd felcsavarjuk és 9 egyenlő részre vágjuk. Egy 4 literes lábast vékonyan kikenünk margarinnal, körbeültetjük benne a tésztát, majd a másik tésztával ugyanígy teszünk. Kicsit kelesztjük, amíg a tészták összekelnek, majd 180°C-on 35-40 percig sütjük.
Még melegen egy domború-homorú fedőre kiborítjuk, a lábast kicsit rajta hagyjuk. Nálam ez a kép kimaradt, de így tálaljuk, majd szépen sorban a tekerentyűkből mindig egyet-egyet lecsípünk.
Nagyon fincsi, jó étvágyat kívánok!
Réti Andrásné Judit receptje.