A tésztához:
- 90 dkg rétesliszt
- 9 dkg élesztő
- 6 dl tej
- csipetnyi só
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál étolaj
- 3 tojás felvert habja
A töltelékhez:
- 25 dkg kimagozott, félbevágott szilva
- fahéjas cukor (elhagyható)
A tetejére:
- tojássárgája
Az élesztőt kevés porcukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összedolgozzuk. Langyos helyen hagyjuk megkelni a tésztát. Ezután kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsi mérete. A legjobb egy olyan tepsiben sütni, amely nem magas, és kikenhetjük olajjal vagy margarinnal. A tészta széleit kissé felhajtjuk, hogy a megsült szilva leve ne folyjon le róla. A közepét kirakjuk szilvával és ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas cukorral is. A tészták széleit tojássárgájával megkenjük. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra és pirulásig sütjük, avagy addig, amíg a szélei szép szint nem kapnak. Porcukorral vagy fahéjas cukorral megszórva tálalhatjuk.
Sándor Andrea receptje.